Naiara Liñan al 4t lloc del Mundial

Naiara Liñan al 4t lloc del Mundial

25/07/2024, 03:07 / 0 comentari(s)

L’equip nacional de Taekwondo cadete, integrat per Biel Ruíz en -57kg, Naiara Liñan en -37k i Diego Ortigoza sota la direcció tènica,  van participar el darrer cap de setmana d’agost al Mundial de Taekwondo celebrat a Sharm el Sheikh(Egipte) amb més de 400 competidors dels 5 continents.

Naiara va tenir un sorteig força complicat al tenir el primer combat la segona potència asiàtica després de Korea i en un combat molt ajustat va guanyar a Xina-Taipei per 10 a 11. En la segona eliminatoria es va enfrontar a la segona cap de sèrie, la Brasilera Anna Gonçalves, i l’andorrana
va dominar el combat com una autèntica campiona i va superar-la per 19 a 8. Naiara va passar a la lluita per l’accèss a les semifinals on es va enfrontar a la Turca, Azra Cavus, que més tard es proclamaria campiona del món. Naiara va perdre per 11 a a en un combat que podia haver estar més
ajustat per la falta de sort en els seus atacs. Amb aquest resultat Naiara es classifica en el 4t lloc mundial de la seva categoria, un resultat increible per a l’esport andorrà.

El Biel Ruíz va enfrontar-se a Polònia i va perder per 12 a 5 malgrat de fer un combar molt bó que podía haver guanyat.

L’equip cadete andorrà és més gran i es van quedar a casa competidors de molt nivel con Prince Mir o Ezoe Alberola, que hi serán presents al proper Campionat d’Europa que es celebrarà del 4 al 10 d’octubre a Budapest, però no van poder participar per falta de pressupost federatiu.

La realitat és que el planter del Taekwondo andorrà està donant molts bons fruits i això és una garantia de medalles per al futur sènior. Aquesta medalla es fruit de molts anys de treball. La temporada pasada Naiara ja va destacar al eliminar a la subcampiona d'Europa i a dues campiones d'Espanya i ja predeia bons resultats de futur.

El proper 15 de setembre l’equip cadet i júnior participaràn al Polish Open G1 a Varsovia.